Automatka Eurooppaan - osa 1

|  Päivitetty 26.8.2004  |  Takaisin pääsivulle  |


Johdanto

Jo vuosia oli ollut mielessä lähteä kiertämään Eurooppaa autolla ja tänä vuonna oli sitten viimein tämän matkan aika.
Tältä sivulta löydät matkakuvat ja hieman kommentteja matkasta.

Jos tämä suurikokoinen sivu, joka sisältää koko matkan ei lataudu kerralla, voit hakea sen osiin jaettuna:

Osa 1 - Berliini, PrahaWienKotkanpesä, Krimmler, VenetsiaRimini, San MarinoFirenze
Osa 2 - PisaGardajärviMilanoMonaco, NizzaMont BlancLeysinLausanneZürichHell Grottoes
Osa 3 - LiechtensteinNeuschwanstein, Strasbourg, Luxemburg, Bryssel, Amsterdam, KööpenhaminaTukholma


Suunnittelu

Olisi helppo poimia kiinnostavia tai tunnettuja kohteita jo yksittäisistä maista yhden lyhyen matkan kohteiksi. Kun kuitenkin matkalla halusi nähdä mahdollisimman paljon eri paikkoja yhden matkan aikana tulee reitin pituus väkisin suureksi ja matkan kesto pitkäksi. Nyt matkaan käytettiin koko kolmen viikon kesäloma. Tällä kertaa ei  tullut sorruttua ehkä turhankin tarkkaan etukäteissuunnitteluun, reittiin tehtiin useita pieniä viimehetken muutoksia, eikä yksityiskohtien suunnitteluun, kuten tutustua etukäteen eri kaupunkien nähtävyyksiin, tullut kovin paljoa panostettua. Tarkoitus oli tehdä päätökset myös esim. yöpymisten suhteen paikan päällä tilanteen mukaan riippuen siitä missä satutaan olemaan.

Matkareitti ja aikataulu suunniteltiin Autoroute ohjelmalla, joten sillä sai ainakin jonkunlaisen käsityksen suunnitellun aikataulun realistisuudesta. Reitti käsitti kaikki Keski-Euroopan maat ja se oli hyvin pitkälti suunniteltu kulkemaan suurten kaupunkien kautta, sisältäen muutaman muun mielenkiintoiseksi oletetun kohteen, vaikka ne eivät muuten reitin varrella olisivat olleetkaan, sekä osa väleistä oli tarkoitus ajaa hieman pienempiä teitä pitkin. Suunnitellun reitin yhteispituus oli noin 7300km.

Yhteenveto siitä miten matka toteutui lopussa.

 

 

 


Berliini - Saksa

Laivamatkan Hangosta Rostockiin Saksaan, automatkan Berliiniin ja ensimmäisen yöpymisen jälkeen matkan kolmantena päivänä oli viimein ensimmäinen varsinainen kohde Berliini. Etukäteissuunnitelmissa Berliini oli lähinnä läpiajokohde. Joka tapauksessa sillä tuli "pysähdyttyä" kahdessa paikassa, keskustassa ja Wittenbergplatzin suunnalla. Nähtyä tuli mm. Brandenburgin portti, joka olikin oikeastaan ainoa kohde, jonka etukäteen tutustumatta kaupungista tiesi. TV-tornista näki keskustaa hieman laajemmalta alueelta.

 

Siegessäule

 

Brandenburgin portti

 

TV torni

 

Keskusta TV tornista
  

 

Berliner Dom - Berliinin katedraali
  

 

Kaiser-Wilhelm-Gedächtniskirche
vanhan tornin rauniot

 


Praha - Tsekki

Berliinin lisäksi päivän toinen kohde oli Praha. Prahan suhteen odotuksetkin oli jo paljon korkeammalla. Prahaan tultaessa oltiin reilusti "aikataulusta" myöhässä, joten keskustan kävelylenkki jäi myöhäiseen iltaan. Parempi niin sillä pimeässä keskusta näytti varmasti paremmalta kuin päivällä. Nähtävyyksistä Kaarlen silta oli lähinnä mielessä, eikä se pettänyt odotuksia.

 

Karlov Most - Kaarlen silta ennen pimeää

 

Sillalta keskustan suuntaan

 

Prahan linna

 

Silta pimeässä

 

Vanha vesiratas

 

Vanhan kaupungin aukiota

 

Orloj - kellotorni

 

Astrologiset kellot tornin alaosassa

 

Astrologiset kellot tornin alaosassa

 


Wien - Itävalta

Wien ei ollut alusta lähtien mukana edes vierailtavien kohteiden joukossa, mutta sinne kuitenkin seuraavaksi suunnattiin. Ensin löydettiin sattumalta tie Praterin huvipuistoon, josta tiedettiin suuren vanhan maailmanpyörän löytyvän (korkeus ~65 m, avattu 1897). Tämän jälkeen tutustuttiin keskustaan hieman tarkemmin. Wienin jälkeen ajettiin läpi suurimman osaa Itävaltaa leveyssuunnassa varsin pieniä teitä pitkin, mikä oikeastaan olikin hyvä vaihtoehto moottoriteille mielenkiintoisine teineen ja maisemineen.

 

Riesenrad-maailmanpyörä

 

Maailmanpyörä

 

Keskustaa huipulta nähtynä

 

Raatihuone

 

Maria-Theresien-Platz ja taidemuseo

 

Hofburgin linna

 


Kotkanpesä - Saksa

Saksan puolelta Itävallan rajan tuntumasta läheltä Salzburgia löytyy Kotkanpesä, Hitlerin aikoinaan 50-vuotislahjaksi saama teehuone, joka on 1834 metrin korkeudessa. Rakennuksessa on nykyään ravintola. Paikalta olisi sään salliessa myös erinomaiset näkymät kauas ympäristöön. Tällä kertaa sää ei kuitenkaan ollut suosiollinen. Paikalle tultaessa kohde näkyi vielä jotenkuten alhaalta, mutta noin parin tunnin kuljetuksen odottelun aikana paikka oli jo puoliksi pilven sisällä. Rinteen toiselta puolelta näkyi hieman ympäristöön kun taas toiselle puolelle rinnettä ei näkynyt lainkaan.

 

Näkymä huipulle alhaalta ...

 

... ja lähempää

 

Ylätasanteelta nähtynä

 

Kapea tie ylätasanteelle

 

Tunnelin kautta hissillä huipulle

 

Huipulta nähtynä

 

Näkymä huipulta

 

Läheinen rinne ollaan noin 1850m korkeudessa

 

 


Krimmler - Itävalta

Krimmlerin vesiputoukset ovat Itävallan Alppien suurimmat. Putoukset koostuvat kolmesta peräkkäisestä putouksesta, joiden yhteinen putouskorkeus on 380 m.

 

Putoukset kaukaa nähtynä

 

Alimman putouksen juurella

 

Alimman putouksen juurella

 


Vuoristomaisemia

Matkan näyttävimpiin matkaosuuksiin kuului osuus Itävallasta kohti Venetsiaa.

 

Vuoristomaisema

 

Vuoristomaisema

 

Vuoristomaisema

 


Venetsia - Italia

Matkan kenties odotetuin kohde etukäteen oli Venetsia. Venetsia olikin juuri odotusten mukainen, paljon kanavia sekä kapeita sokkeloisia katuja siellä missä vettä ei ollut. Luonnollisesti turisteja oli myös valtavasti, ainakaan pitempiä jonoja ei muualla matkan aikana näkynyt. Edullisin tapa liikkua Venetsiassa on käyttää vesibussia, kalliimmilla vaihtoehdoilla pääsee toisaalta näkemään myös pienempiä kanavia.

 

Vesikulkuneuvo josta Venetsia tunnetaan

 

Edullisten vesibussien pysäkki näyttää tältä

 

Grand Canal

 

Kellotornista nähtynä

 

Kellotornista nähtynä

 

Basilica di San Marco

 

Paljon lintuja San Marcon torilla

 

Huokausten silta

 

Rialto silta

 


Rimini - Italia

Rimini hiekkarantoineen Adrianmeren rannalla oli matkalla ns. lepopäivä. Reilu 30 asteen lämpötila ja sunnuntaipäivä olivat houkutelleet rannalle paljon muitakin ihmisiä. Suhteellisen lyhyt matka Riminille kesti ruuhkassa pari tuntia suunniteltua kauemmin.

 

Rantakatua

 

Rantaa pohjoiseen

 

Rantaa etelään

 


San Marino - San Marino

Läheltä Riminin rantakohdetta löytyy maailman vanhin tasavalta San Marino. Asukkaita tässä Euroopan kolmanneksi pienimmässä pikkuvaltiossa on vajaa 30000. Keskellä valtiota kohoaa pieni vuori, jonka huipulla ovat linnoitukset.

 

Linnoitukset joista San Marino tunnetaan

 

Ensimmäinen torni

 

Toinen torni

 

Kolmas torni

 

Ensimmäinen lähempää

 

Ensimmäisen sisäpihaa

 


Firenze - Italia

Samana päivänä San Marinon kanssa käytiin vielä Firenzessä. Sieltä mieleen jäi suuri tuomiokirkko kupolin kattofreskoineen.

 

Kastekappeli

 

Tuomiokirkko

 

Kellotorni

 

Tuomiokirkko sisältä

 

Kattofreskot

 

 

Jatkuu osassa 2